Om projektet

Detta projekt startade hösten 2018 när jag(Daniel) var hemma på grund av en amputation av högerfoten och efterföljande problem med min protes. Jag blev uttråkad och började fundera på en idé som grott under några år. Efter att ha satt mig ner och skissat lite på ett synopsis kom idéerna flygande och ett manus började ta form. Sex månader senare hade jag ett första utkast av manus färdigt som handlade om en ung vikingakvinnas kamp för sin familj och sitt land.

Jag kom i kontakt med Lotta Forsberg(producent och skådespelare) tidigt under våren 2019 och hon tog till sig projektet omedelbart och är liksom jag själv såld på vikinga/fantasytemat.

Senare i processen, helt naturligt, fick vi ett tillskott i projektet genom  skådespelaren/producenten/stuntkvinnan Elin Gustafsson.

Förproduktion har pågått i drygt ett år med rekvisita-,  kostym- och miniatyrtillverkning. I september 2020 anlitade vi också skådespelaren Emelie Dahlskog för en mindre, men viktig roll. Vi tjuvstartade våran planerade pilot med henne då hon skulle åka till England på filmskola samma månad och vara borta ett tag.

Under 2020, med rådande omständigheter, fick vi lägga ner planerna på en pilot för tillfället och siktar på maj 2021 istället för en 10-15 minuter lång pilot.

Vi har löst mycket på ren vilja, utan pengar, men behöver din hjälp för att slutföra det. Denna film kommer att bli av , men med din hjälp kommer det att gå mycket smidigare. Oavsett om det är ekonomisk hjälp eller som en del av projektet.

Kontakta oss

Tack för ditt meddelande!